dRENAŽA

Drenaža je takođe jedna od delatnosti kojom se bavimo i koju smo posebno izdvojili.

iskop i utovar materijala

Drenaža je takođe jedna od delatnosti kojom se bavi firma Pajče, i koju smo posebno izdvojili kao, malo je reći jednu od najvažnijih, već možda čak i
najvažniju. Ukoliko niste dovoljno informisani o tome šta znači drenaza odnosno dreniranje terena, u daljem tekstu ćete dobiti pojašnjenja koja će Vam nadamo se, pomoći u daljem donošenju bitnih odluka.

Drenaža u širem smislu obuhvata odvođenja viška vode iz vlažnog zemljišta koja može biti jako opasna kada je objekat u pitanju. Na koji način firma Pajče vrši drenazu? Žašto je to važno?

Proces vršenja drenaže

Kada je u pitanju drenaza naš deo posla zapravo obuhvata iskopavanje kanala pre svega oko temelja kuće i okućnice, na dubini na kojoj se nalazi temelj kuće kao i na udaljenosti od najviše 1 metra od zidova kuće.

To su zapravo mesta gde najpre kišnica otiče iz oluka, gde se potom kišnica koja je otekla odvodi od dalje od neposredne blizine samog objekta. Pre same izgradnje objekta vrši se navedeni proces, oko mesta temelja kopa se kanal za postavljanje drenažne cevi i on mora biti dublji od projektovane donje linije temelja. Nakon toga na dno kanala se određena vrsta materijala, tačnije granulat ili frakcija, koji će činiti drenažni.

Dalje se preko toga pod određenim uglom sprovodi drenažna cev kako bi voda oticala prirodnim padom.

Koliko je zapravo važna drenaža?

Drenaza
je posebno važna na zemljištima koja su sklona vlazi, klizistima kao i
podzemnim vodama, takodje. Jako je važno da proces drenaže bude kvalitetno odrađen kako bi kuća ostala sačuvana i kako bi bila dugovečna.

Takođe jako je i važno da podrumi ne budu vlazni, sto je česta pojava usled nepravilno i nestručno odrađene drenaze, što će kasnije zahtevati velika ulaganja kako bi se nastali problem otklonio.

Postoji još puno toga o čemu bismo pričali, te ukoliko imate još bilo
kakvih dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte na broj telefona ovde.